S'acosta la festa de la Castanyada i avui hem tingut una sorpresa...ens ha vingut a veure la Castanyera!!
Hem escoltat la seva història i moltes anècdotes.També li hem cantat la seva cançó i fins hi tot, la Maria ha ballat una mica.
I com la Maria s'ha equivocat de cistell i no ens ha portat les castanyes tindrà que tornar a venir a l'escola el dimecres... i així tots junts podrem celebrar la festa de la Castanyada!!!
Vosaltres sabeu que li va passar a la Maria la castanyera??
Cada dimarts i dijous a la tardarepartim uns collarets, i comencem els tallers.
És la manera que tenim les mestres de fer tres grupsfixes per treballardiferentsaspectes.
Aquestsgrupsestanpensatstenint en compte les diferentscaracterístiquesdelsnens. A cada grup es barregenalumnes de les duesclassesamb un total de 16/17nens per grup a càrrec d'unamestra de P3: la Laura, la Carme i la Bea.
Cada grup va a un espaidiferent: la classedels Ballarins i Ballarines, la de les Piruletes i la d’espais comuns(la L), fet que elsajuda a predir la mestra i el tipus de proposta que es trobaran en cada espai.
Fem una sessió de 45 minuts, fins que ens preparem per sortir i tots els nens passen per les tres activitats.
El dimecres i el divendres són uns dies molt especials i esperats per tots els Ballarins i Ballarines i les Piruletes : és el dia que anem a la sala de psicomotricitat.
Allà ens ho passem molt bé i anem aprenent a respectar les normes i a seguir tots els rituals de la sessió, per poder començar, l’estona de joc i la cloenda.
Un cop hem arribat a la sala amb els mitjons antilliscants, seiem al banc i ens preparem per poder jugar més bé. Ens fem fregues per tot el cos, estirem els braços i mans ben amunt, fem salts, fem petits estiraments i altres exercicis que anem variant i que ens serveixen per escalfar-nos bé abans de començar i conèixer el nostre cos.
Ja estem preparats per anar a jugar!!! i molt atents esperem a que ens diguin les paraules màgiques: preparats, llestos, jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! correm contra els coixins i els fem caure per poder descobrir la sala.
Treballar per racons, ens permet crear diferents espais on els infants poden realitzar de manera simultània diferents activitats de tipus cognitiu, manipulatiu i simbòlic. La manera d’organitzar l’espai permet oferir una varietat de propostes a les quals els nens poden accedir d’una forma oberta, realitzant activitats autònomament, individualment o amb d’altres companys.
Ens ajuden a desenvolupar la precisió, la força, la coordinació oculo-manual, la tonicitat als dits. Tot treballant la motricitat fina, la percepció i situació espacial.
Aquest curs els nens i les nenes de P3 aprendrem moltíssim jugant en el racó de joc simbòlic i imaginatiu.
En aquest racó hi ha tres espais diferents on podem aprendre a l’hora que juguen. Aquests espais són: l'espai de la cuineta, l'espai de les nines i l’espai dels cotxes.
Jugant en aquests tres espais aprenem nous conceptes i noves formes de relació amb els nostres companys. En els espais de la cuineta i el de les nines, aprenem mitjançant el joc simbòlic mentre representem diferents rols. En l’espai dels cotxes, aprenem a través del joc a l’hora que desenvolupem la nostra imaginació.
Les Piruletes i els Ballarins podem escollir quin és l’espai que preferim en cada moment.
En aquest racó, tot manipulant, experimentant i
investigant amb una diversitat d’elements, coneguts o desconeguts, desenvoluparan el plaer sensorial i el raonament lògic-matemàtic, a través de les
relacions que s’estableixen entre els diferents elements.
En aquest racó volem deixar lliure la creativitat i la imaginació...Dibuixen, pinten, pleguen, estripen, modelem, punxen, retallen, enganxen,... gaudint i sense preocupar-nos pels resultats. Cadascú fa la seva producció.
El dibuix és el primer aprenentatge del procés de lectoescriptura. És una forma d’expressió del nen i a mida que la desenvolupa li serveix com a forma de comunicació.
També gaudim de la pintura i ens expressem lliurement per ser capaços de fer les nostres produccions.